ANHOIS W OLEJU ROSLINNYM 50G COMUS
ANHOIS W OLEJU ROSLINNYM 50G COMUS
Anchois, czyli sardela europejska to mała, dość tłusta ryba. Charakteryzuje się dość ostrym i słonym smakiem, dlatego też często używa się jej jako przyprawy do innych potraw. Comur proponuje anchois w postaci płasko układanych filecików w oliwie z oliwek. Bez konserwantów, bez glutenu, bez sztucznych dodatków.
Comur jest fabryką tradycyjnych portugalskich konserw z doświadczeniem sięgającym 1942 roku, która u swych początków zasłynęła jako „fabryka węgorzy”. Z tejże dawnej „fabryki węgorzy” utworzono muzeum konserw rybnych, gdzie poznać można najbardziej tradycyjne metody produkcji przetworów rybnych w puszkach. Stopniowo poszerzając ofertę, Comur stworzył szeroki wachlarz oferowanych konserw z ryb i owoców morza. Dziś szczyci się konserwami znakomitej jakości, jednocześnie pozostając wiernym tradycyjnym procesom produkcji. Comur stosuje ręczną produkcję dla wszystkich swoich konserw. Nowo otwarty firmowy sklep w Lizbonie przyciąga miłośników specjałów z ryb i owoców morza.
Waga: Masa netto: 50g. Masa netto po odsączeniu: 30g
Skład: sardela (anchois) (60%), olej roślinny, sól
Wartość odżywcza na 100g odsączonego produktu: wartość energetyczna 752kJ/168Kcal, tłuszcze 3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g, węglowodany 0g, w tym cukry 0g, białko 21g, sól 6,1g. Bez konserwantów, bez glutenu, bez sztucznych dodatków.
Kraj pochodzenia: Portugalia
Specyficzne kody
- EAN13
- 5609690701096