

NA KŁOPOTY ! TYLKO SZPROTY !
Opis produktu
Cechy
cały, wędzony naturalnie, bez substancji konserwujących, wolne od GMO
Szprot wędzony.
Pozostałe informacje
Informacja o wartości odżywczej
W 100 g/%RWS*:
Wartość energetyczna: 726 kJ/174 kcal/9%
Tłuszcz: 9,5 g/14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g/14%
Węglowodany: 0 g/0%
w tym cukry: 0 g/0%
Białko: 22 g/44%
Sól: 2,78 g/46%
%RWS* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacja o produkcie
Pochodzenie
Wyprodukowano w Polsce
Złowiono w morzu. Morze Bałtyckie FAO 27IIId.
Kategoria narzędzia połowowego: włoki (włoki pelagiczne)
Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Przepisy
Nasze inspiracje
Pasta z wędzonych szprotek
Potrzebny czas: 15 min i gotowe
Porcja dla 2-4 osób
Składniki
- 1 op. SuperFish Szprot wędzony
- ok. 80 dkg chudego twarogu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- ¼ pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
Wędzone szprotki pozbawiamy głów i ogonów. Szprotki, twaróg, jogurt naturalny i posiekaną natkę pietruszki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy wszystko na jednolitą i gładką masę.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.