SZPROT POPULARNY W SOSIE POMIDOROWYM 125G BMC

3,89 zł
Brutto

Szprot smażony w sosie pomidorowym,Masa netto: 125 g

Składniki: szprot smażony odgłowiony (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27.IIId / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (50% ryby przed sterylizacją): szprot, mąka pszenna, olej roślinny (patrz nadruk na spodzie puszki: S - słonecznikowy, R - rzepakowy), sos pomidorowy (50% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, sól, błonnik jabłkowy, stabilizator: kwas octowy, ekstrakty przypraw: papryki słodkiej, papryki ostrej. Może zawierać: seler, pasternak, soję.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Jedna porcja 125 g dostarcza: (%)*

wartość energetyczna 623 kJ / 149 kcal 779 kJ / 186 kcal (9%)*

tłuszcz 8,8 g 11 g (16%)*

- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g 2,5 g (13%)*

-jednonienasycone 3.2 g  

-wielonienasycone 3,6 g  

-w tym: omega 3 2,8 g  

-omega 6 0,8 g  

-węglowodany 10 g  

- w tym: cukry 8 g 10 g (11%)*

-białko 8,3 g  

-sól 1,3 g 1,6 g (27%)*

        * - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Konserwa rybna sterylizowana. Przechowywać w temperaturze od 0°C do +25°C i wilgotności względnej otoczenia.

Data przydatności do spożycia jest jednocześnie numerem partii i znajduje się na spodzie puszki.

chat Komentarze (0)