SZPROT POPULARNY W SOSIE POMIDOROWYM 125G BMC
Szprot smażony w sosie pomidorowym,Masa netto: 125 g
Składniki: szprot smażony odgłowiony (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27.IIId / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (50% ryby przed sterylizacją): szprot, mąka pszenna, olej roślinny (patrz nadruk na spodzie puszki: S - słonecznikowy, R - rzepakowy), sos pomidorowy (50% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, sól, błonnik jabłkowy, stabilizator: kwas octowy, ekstrakty przypraw: papryki słodkiej, papryki ostrej. Może zawierać: seler, pasternak, soję.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Jedna porcja 125 g dostarcza: (%)*
wartość energetyczna 623 kJ / 149 kcal 779 kJ / 186 kcal (9%)*
tłuszcz 8,8 g 11 g (16%)*
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g 2,5 g (13%)*
-jednonienasycone 3.2 g
-wielonienasycone 3,6 g
-w tym: omega 3 2,8 g
-omega 6 0,8 g
-węglowodany 10 g
- w tym: cukry 8 g 10 g (11%)*
-białko 8,3 g
-sól 1,3 g 1,6 g (27%)*
* - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Konserwa rybna sterylizowana. Przechowywać w temperaturze od 0°C do +25°C i wilgotności względnej otoczenia.
Data przydatności do spożycia jest jednocześnie numerem partii i znajduje się na spodzie puszki.