ŁOSOŚ PORCJA PANIEROWANA
Filet z łososia "Excellent" FROSTA
Soczyste filety z łososia MSC panierowane. Duże porcje o wadze ok. 185g, zaspokoją każdy głód. Można je przygotować na patelni, w piecu konwekcyjno - parowym lub we frytkownicy. Produkt głęboko mrożony, wstępnie obsmażony.
Składniki:
4 szt. Filetów z łososia Excellent FRoSTY
250 g sałat liściastych (cykoria, radicchio, rucola, sałata rzymska, sałata dębolistna)
120 ml oliwy z oliwek
60 ml octu balsamicznego
20 szt. pomidorów koktajlowych
5 jaj
1 czerwona cebula
pieprz zielony (gruboziarnisty)
pęczek natki pietruszki
sól
Przygotowanie:
Przygotuj sos vinegrette z octu, pieprzu i soli, dodaj oliwę i wymieszać.
Jajka ugotuj. Pomidorki poprzekrawaj na pół, cebulę pokrój w cienkie plasterki.
Sałaty i połówki pomidorów ułóż dekoracyjnie na talerzu, między sałatę i pomidor ułożyć kawałki usmażonego na złoty kolor fileta.
Posyp cebulką, ułóż na talerzu połówki jajek.
Sałatę skrop sosem vinegrette i posyp grubo zielonym pieprzem. Udekoruj pietruszką.
Specyficzne kody
- EAN13
- 1537