- Obecnie brak na stanie
SZPROT POPULARNY W SOSIE POMIDOROWYM 170G ŁOSOŚ
NA KŁOPOTY ? TYLKO SZPROTY !
Opis produktu
Cechy
wysoka zawartość Omega-3, doceń polskie, Dobra Marka 2016 - jakość, zaufanie, renoma
O marce
Łosoś
Jakość Gwarantowana od 1954
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Składniki
szprot (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy; przyprawy, naturalny aromat papryki
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 547 kJ / 131 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 4,5 g
- w tym cukry: 3,6 g
Białko: 12 g
Sól: 1,1 g
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,3 g
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): 0,3 g
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): 0,4 g
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): 0,6 g
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacja o produkcie
Pochodzenie
Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności względnej do 80%.
Nazwa i Adres Podmiotu Odpowiedzialnego
Adres producenta
Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Adres zwrotny
Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
tel. +48 59 84-72-700
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl
www.lososustka.com.pl
Opakowanie
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 175
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów