MINTAJ PALUSZKI
MINTAJ PALUSZKI PANIEROWANE
Filety z Mintaja 60%
(mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC)
panierka sypka (16%)
(mąka PSZENNA, sól, przyprawy (papryka, kurkuma), drożdże, olej słonecznikowy, cukier)
woda
olej słonecznikowy
(z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie)
mąka pszenna
skrobia ziemniaczana
(niemodyfikowana chemicznie)
sól
(bez substancji przeciwzbrylających)
Produkt głęboko mrożony
wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 796 kJ / 190 kcal
Tłuszcz 6,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany 18,7 g
- w tym cukry: 0,6 g
Białko 12,7 g
Sól 1,30 g
Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Instrukcje dotyczące przygotowania
Smażyć w głębokim tłuszczu - Od postaci zamrożonej
Smażenie w głębokim oleju 3-4 minuty
Smażyć w gorącym oleju o temperaturze około 175°C przez 3-4 minuty. Przed podaniem odsączyć.
Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje powinno się traktować jedynie jako wskazówki. Przed podaniem należy upewnić się, że produkt jest dobrze podgrzany w całej objętości.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: nie rozmrażać przed przygotowaniem. Wyjąć produkt z opakowania. Produkt nieodpowiedni do przygotowywania w kuchence mikrofalowej.
Przechowywanie
Produkt mrożony. Przechowywać zamrożone w temperaturze -18°C lub niższej. Ważne: Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
Specyficzne kody
- EAN13
- 1054