KURKUMA 20 G KAMIS

1,69 zł
Brutto

Kamis Kurkuma 20 g

Cena za sztuke


Nazywana jest szafranem indyjskim. Mieloną kurkumę stosuje się do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu pięknego, żółtego koloru.



Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje alergiczne

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, mleko, zboża zawierające gluten, jaja i sezam.
Pozostałe własności
Rodzaj pakowania:     w torebce
Rodzaj przypraw:     pozostałe przyprawy
Bez syropu glukozowo-fruktozowego:     Tak
Produkt bez oleju palmowego:     Tak
Produkt wegetariański:     Tak
Kraj produkcji lub pakowania:     Polska
Produkt bez cukru:     Tak

Specyficzne kody

EAN13
5900084023016
chat Komentarze (0)