KURKUMA 20 G KAMIS
Kamis Kurkuma 20 g
Nazywana jest szafranem indyjskim. Mieloną kurkumę stosuje się do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu pięknego, żółtego koloru.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje alergiczne
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, mleko, zboża zawierające gluten, jaja i sezam.
Pozostałe własności
Rodzaj pakowania: w torebce
Rodzaj przypraw: pozostałe przyprawy
Bez syropu glukozowo-fruktozowego: Tak
Produkt bez oleju palmowego: Tak
Produkt wegetariański: Tak
Kraj produkcji lub pakowania: Polska
Produkt bez cukru: Tak