DELIKATNY FILET ŚLEDŹIOWY 850G ADMIRAŁ

26,90 zł
Brutto

Delikates filety śledziowe w oleju

Cena za sztuke

ŚLEDZIE PO SKANDYNAWSKU
Składniki

75 dag świeżych niesolonych
oczyszczonych śledzi
3/4 szklanki śmietany 22-proc.
2 łyżki keczupu
3 łyżki startego chrzanu
1.5 łyżki masła
1 łyżka soku z cytryny,sól

Jak przyrządzać?

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Specyficzne kody

EAN13
5905548623214
chat Komentarze (0)