TAO-TAO GRZYBY MUN 50G
TAO TAO Grzyby MUN 50g
Opis produktu.
Grzyby mun Tao Tao to suszone grzyby, które mogą stanowić doskonałą opcję do potraw obiadowych. Grzyby mun wykorzystywane są bardzo często do zup i sosów, choć bywają również składnikami marynaty do mięs lub używane jako nadzienie do krokietów i rolad.
Suszone grzyby mun zapewniają posiłkom bardzo przyjemny, mocny aromat. Mają specyficzny smak, a po namoczeniu znacznie zwiększają swoją objętość. Grzybki mun regularnie spotykane są w potrawach azjatyckich.
Do czego można wykorzystać grzyby mun:
Dodatek do sosów mięsnych
Idealna opcja do zupy warzywnej lub grzybowej
Świetne jako dodatek do mięsnego nadzieni.
Składniki
suszone grzyby Mun (nazwa polska: uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
Wartości odżywcze
Składnik pokarmowy 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1621 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 0,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,02 g
Obliczona wartość odżywcza
Składnik pokarmowy na 100g
Wartość energetyczna (kJ) 1621.00000
Wartość energetyczna (kcal) 386.00000
Tłuszcz (g) 0.60000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.00000
Węglowodany (g) 70.20000
w tym cukry (g) 0.00000
Białko (g) 4.90000
Sól (g) 0.02000
Rodzaj przechowywania
Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Instrukcje dotyczące przygotowania
Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić.
Specyficzne kody
- EAN13
- 5901882777712